Avui: 09:00-20:15 h 972470096
Temps de lectura 1 min.

Amb la tardor arriben els dies de menjar castanyes i panellets, i avui us parlarem de les propietats nutricionals de les castanyes.

 

QUINA FRUITA SÓN LES CASTANYES?????


Es classifiquen dins el grup de la fruita seca, però, la castanya és molt diferent de la resta.

 

Conté un 40% d'hidrats de carboni, mentre que en la resta de fruites seques ronden el 15-20%.

A causa d’aquesta proporció tan elevada, les persones amb diabetis haurien de moderar-ne el consum, per contra, en ser sucres complexes, esdevenen combustible de qualitat, sense baixades sobtades de glucèmia que és el que ens obre la gana.


Conté moltes menys proteïnes i greixos que la resta de fruites seques, per tant, malgrat ser una bona font d'energia en situacions d’esforç, no és tan calòrica com d’altres, però no aporta àcids grassos essencials beneficiosos com és el cas de les nous.

Malgrat tot, en cas de sobrepès i dietes de perdua de pes cal controlar-ne el consum.


Destacarem el seu contingut en potassi, recomanable en casos d’hipertensió, i en àcid fòlic, molt beneficiós durant l’embaràs. És font també de vitamines antioxidants com la vitamina E i la vitamina B3.


Aporten fibra a la dieta, però les haurien d'evitar les persones amb el sistema digestiu delicat per les flatulències que ocasionen.


En resum, les castanyes són una fruita seca molt nutritiva que ens aporta energia sostinguda i ens permeten mantenir un bon rendiment durant els matins freds d’hivern sense necessitat de picar entre hores.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris
Preu