EL NOSTRE LOGO

La professió farmacèutica té un simbol que el representa que és la Copa de Hygea. Al Cupulí dels jardins del Puig de Sant Grau, on estem ubicats, hi vam trobar el distintiu que estavem buscant per personalitzar la nostra Farmàcia.

La copa de Hygea (Higea) es un símbol que representa la professió farmacèutica. El seu origen és mitológic, grec.

Hygea era una de les filles d'Asclepios, dèu de la Medicina,concretament l'encarregada de preparar les medicines. Del seu nom, prové la paraula Higiene, base de la Medecina Preventiva i de les Bones Pràctiques.
Era representada per una dona jove i una serp que l'envoltava,quin verí vessava en una vas grec, posteriorment una copa. La serp representa el poder, la saviessa. Amb el temps,es va obviar la figura femenina quedant només la copa amb la serp enroscada,simbolitzant el doble ús del verí, que pot matar o curar emprant la dosi justa, convertint-lo en medicament dins la copa.
Basant-nos amb la figura ,que no pot ser altra que Hygea, alçant la copa en el cupulí de Sant Grau, vam dissenyar el nostre logo. També per aquest motiu, és el fons de la portada d'aquesta plana. Ens va fer il·lusió recuperar la figura femenina mitológica i més ,si la teniem al costat enaltint ,des fa anys, les propietats terapèutiques de les aigües termals.