QUÈ Són ELS ANTIOXIDANTS?

Una breu explicació sobre aquestes molècules indispensables per a gaudir de bona salut.

ANTIOXIDANTS.... ? Sabem de què parlem?

Doncs d'unes substàncies, que ens PROTEGEIXEN.
Actuen directament sobre els radicals lliures, que són les molècules resultants de la respiració de cadascuna de les nostres cèl·lules. Aquests radicals,químicament parlant, són molt reactius, ja que tenen càrrega negativa i, tendeixen a neutralitzar-se per esdevenir més estables,hi ho fan a costa de modificar altres substàncies necessàries pel bon funcionament del nostres cos, les quals ja no podran desenvolupar correctament les seves funcions.És una reacció d'oxidació.
Si aquesta reactivitat l'exerceixen sobre els greixos, s'augmenta el risc cardiovascular, si ho fan sobre els gens, augmenta el risc de tumors, si afecten a les proteïnes , són els responsables de la degeneració i l'envelliment cel·lular.
El nostre cos és incapaç de neutralitzar els radicals lliures (no sap fer antioxidants) als quals s'exposa diàriament havent de recórrer,per defensar-se, als aliments amb propietats antioxidants.La majoria són d'origen vegetal, per aquest motiu, és molt recomanable seguir una dieta equilibrada que inclogui 5 racions entre fruita, hortalisses i verdures fresques.
Aprofiteu l'estiu que ens les dóna i de proximitat: Com més fresc és l'aliment més antioxidants conté,

  • Bodegó d'aliments amb anitoxidants