FLORA INTESTINAL

La flora intestinal permet la digestió i absorció correctes de nutrients o la síntesi d'algunes vitamines.Un bon equilibri és essencial per mantenir un bon estat de salut.

Molts factors poden alterar el funcionament gastrointestinal, tals com diarrees. infeccions per contacte amb  virus i bacteris.També la ingesta d'alguns medicaments com els antibiótics.

Per tot això i com a prevenció, és recomanable pendre complements nutricionals a base de prebiòtics i probiòtics que col·laboren en la repoblació i recuperació d'una flora intestional adequada que ens permet recuperar-nos de forma ràpida i efectiva d'aquestes alteracions.

Què són els Probiòtics? Són els suplements alimentaris compostos per microorganismes vius que exerceixen un efecte beneficiós.Principalment, citarem els lactobacils i els bifidobacteris.

Què són els Prebiòtics? Són ingredients alimentaris selectius, no digeribles, que promouen el creixement dels bacteris beneficiosos. Aquets ingredients arriben intactes al final del budell gros ( el còlon ) on són l'aliment de determinats microorganismes, precisament aquells que ens són beneficiosos.

Què són els Simbiòtics? Són els productes que combinan Probiòtics i Prebiòtics en la seva composició , per aquest motiu s'han convertit en la fórmula més moderna i eficaç per recuperar l'equilibri. 

Aquesta sinergia és encara més recomanable en la població infantil que té inmadures les seves defenses i també per la població geriàtrica.

Així mateix,per recuperar l'equilibri recomanem menjar productes làctics fermentats,ingerir aliments rics en fibra com fruita, verdures, llegums, fruits secs i cereals integrals que milloren el ritme intestinal, eliminant tòxics del budell i estimulant el creixement dels bacteris beneficiosos. No cal dir que evitar el sedentarisme i una adequada hidratació són hàbits a tenir en compte.

Font : XARXAFARMA ( Revista Info XF núm.53)