BENZODIAZEPINES

Les Benzodiazepines són substàncies depressores del Sistema Nerviós Central amb accions terapèutiques concretes: Ansiolítques, Hipnòtiques, Relaxants musculars, anticonvulssivants i amnnèsiques.

Actúen augmentant l'acció inhibitória del neurotransmissor GABA ( àcid gamma-aminobutíric) que fa disminuir la producció cerebral de neutransmissors estimulants com l'adrenalina, serotonina, entre d'altres, directament relacionats  amb l'estat de vigília, alerta, to muscular, coordinació, ritme cardíac, control de les emocions...

La Societat Americana de Geriatria adverteix evitar la precripció en primera opció en geriatria pel risc d'efectes secundaris colaterals com pot ser una caiguda, fractures i altres accidents. 

La seva acció varia segons la potència i la durada del tractament.En general, s'hauríen d'indicar per periodes breus ( 2-4 setmanes).

Cal recordar que poden ser adictives si el seu ús és continuat.El seu efecte es potencia pel consum conjunt amb altres drogues com l'alcohol, opiàcis i hipnòtics.

Eviteu conduir sota l'efecte d'aquest medicament.

Sempre sota prescripció facultativa